Πρόσφατα δημοσιεύματα αναφέρονται στην πρόθεση της Κυβέρνησης να παραχωρήσει το Κυβερνείο (Παλατάκι) με μαχροχρόνια μίσθωση σε ιδιώτη επενδυτή.

Το εμβληματικό Κυβερνείο, που αποτελεί τοπόσημο του παραλιακού μετώπου της Καλαμαριάς αλλά και της Θεσσαλονίκης, δεν νοείται να παραχωρηθεί βορά σε κανενός είδους σχέδιο ιδιώτη επενδυτή.

Οι γενικόλογες δηλώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤΑΔ επιτείνουν την σύγχυση και την ανησυχία των πολιτών για τον χώρο κόσμημα της παραλίας της Καλαμαριάς, ο οποίος αποτελεί την φυσική προέκταση του πρώην στρατοπέδου Κόδρα που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φρόντισε να αποδώσει στην τοπική κοινωνία.

Θυμίζουμε ότι και για το «Παλατάκι» , επί υπουργίας μου στο ΥΜΑΘ, είχαμε φροντίσει να κινήσουμε διαδικασίες για την αναστήλωση και την αποκατάσταση του. Έτσι, είχαμε προχωρήσει στη σύνταξη τεχνικού δελτίου σε συνεργασία με την «Αναπτυξιακή Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης» και είχε υποβληθεί φάκελος  για την ένταξη του «Κυβερνείου» σε πρόγραμμα χρηματοδότησης. Μία από τις προτάσεις, όπως αυτές περιγράφονται σε εκείνο το τεχνικό δελτίο, ήταν η μετατροπή του σε «Μουσείο Διασποράς», στο οποίο μπορούσε να ενσωματωθεί και η έδρα του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού ενώ θα μπορούσε να λειτουργήσει και ως «Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο».Η Κυβέρνηση καλά θα κάνει να μην ονειρεύεται την παράδοση των «ασημικών» της πόλης στην ιδιωτική κερδοφορία και να προτείνει τρόπους διασφάλισης και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας με σύννομους τρόπους με το δημόσιο συμφέρον.