Συναντηθήκαμε σήμερα με τον Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΘ όπου είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε τις ανησυχίες των εργαζομένων για τη μεγάλη καθυστέρηση στο σχέδιο ανάπλασης της ΔΕΘ - ενός έργου της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα που ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε κάθε χρόνο μέχρι και πέρυσι - τη μη ανακοίνωση του πλάνου χρηματοδότησης και τους φόβους τους για σχέδιο ιδιωτικοποίησής της από μεριάς της κυβέρνησης.
Ο κ. Μητσοτάκης, πιστός στις νεοφιλελεύθερες εμμονές του και συνεχίζοντας σταθερά την περαιτέρω υποβάθμιση της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής, αρνείται να εντάξει σημαντικά αναπτυξιακά έργα στα Ευρωπαϊκά προγράμματα και στους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, επιλέγοντας την παράδοση στους ιδιώτες αναπτυξιακών εργαλείων και υποδομών όπως η ΔΕΘ.
Οι φορείς της πόλης και οι εκπρόσωποί της στην τοπική αυτοδιοίκηση οφείλουν να πάρουν θέση.
Να υπερασπιστούμε μαζί τον δημόσιο χαρακτήρα της και να απαιτήσουμε την χωρίς καθυστέρηση ανάπλαση προκειμένου το 50% της έκτασης της να αποδοθεί στην πόλη ως χώρος πρασίνου και όχι ως χώρος μεγαλοεργολαβικών real estate σχεδιασμών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μέσα κι έξω από τη Βουλή θα εναντιωθεί σε οποιαδήποτε απόπειρα υποβάθμισης του εκθεσιακού φορέα και σε οποιασδήποτε μορφής ιδιωτικοποίησή του.