Είναι αδιανόητο με κάθε έντονη βροχόπτωση η Θεσσαλονίκη να μετατρέπεται σε λίμνη, να κινδυνεύουν άνθρωποι, να καταστρέφονται περιουσίες και να υφίστανται απίστευτη ταλαιπωρία πεζοί και οδηγοί.

Πόσες φορές πρέπει να επαναληφθεί το φαινόμενο, πριν ο κ.Καλαφάτης, ο κ.Ζέρβας, η κ.Αντωνίου, ο κ. Τζιτζικώστας ασχοληθούν σοβαρά με την αντιμετώπιση των αιτιών του;

Το δίκτυο ομβρίων δεν καθαρίζεται ικανοποιητικά και αυτό είναι εμφανές από την κατάσταση των φρεατίων.

Σε πολλές περιπτώσεις πρέπει να γίνει αντικατάσταση των εξαρτημάτων των φρεατίων με άλλα πιο κατάλληλα.

Οι ενέργειες αυτές μπορούν να γίνουν άμεσα, ούτως ώστε να βελτιώσουν την κατάσταση, όμως η ασυνεννοησία, η έλλειψη συντονισμού που επικρατεί μεταξύ τους και η αδιαφορία τους, καταδικάζουν την πόλη να υποφέρει σε κάθε έντονο καιρικό φαινόμενο.

Κρίσιμα αντιπλημμυρικά έργα δεν προχωρούν και δεν υλοποιούνται ενώ πολλά από αυτά διαθέτουν μελετητική ωριμότητα και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Η περίφημη ανθεκτικότητα της Θεσσαλονίκης που διακηρύσσουν με κάθε ευκαιρία για επικοινωνιακή κατανάλωση, έχει καταντήσει ανέκδοτο επί θητείας τους.

Και φυσικά ούτε λόγος για τον απαραίτητο μακρόπνοο σχεδιασμό που πρέπει οπωσδήποτε να περιλαμβάνει ένα νέο δίκτυο ομβρίων για όλο το πολεοδομικό συγκρότημα, αφού το υπάρχον έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια του.

Η πόλη έχει γαλάζιο Δήμαρχο, γαλάζιο Περιφερειάρχη, γαλάζιο υφυπουργό Εσωτερικών -ΥΜΑΘ, γαλάζια διευθύντρια στο γραφείο Πρωθυπουργού και το μόνο που κάνουν είναι να οργανώνουν επικοινωνιακές φιέστες για τον Κ.Μητσοτάκη, για να τον βοηθήσουν να ξεφύγει από τη δεινή θέση που βρίσκεται.

Φέρουν ακέραια την ευθύνη για την κατάσταση της Θεσσαλονίκης.