Τα πλήγματα που δέχεται η Θεσσαλονίκη από την κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχουν τέλος.

Με τροπολογία της η κυβέρνηση δρομολογεί την κατάργηση δύο ιστορικών και εμβληματικών ΝΠΔΔ προκειμένου να συγχωνευθούν/απορροφηθούν από το ΑΠΘ και  τα οποία διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην εκπαίδευση και έρευνα των φοιτητών του Τμήματος Γεωπονίας και του Δασολογικού Τμήματος του ΑΠΘ.

Πρόκειται για το περίφημο Αγρόκτημα της Γεωπονικής του ΑΠΘ με 86 χρόνια προσφοράς και λειτουργίας και τα επίσης περίφημα πανεπιστημιακά δάση στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής και στο Περτούλι Τρικάλων του Τμήματος Δασολογίας του ΑΠΘ που μετράνε 71 χρόνια προσφοράς στην εκπαίδευση και έρευνα για τη δασική προστασία και ανάπτυξη της χώρας.

Η επιλογή του τρόπου νομοθέτησης (τροπολογία) αφαίρεσε τη δυνατότητα από φορείς και πολίτες να διατυπώσουν τη γνώμη τους στη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης του νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και είναι ενδεικτική του αυταρχικού και χωρίς δημοκρατικές ευαισθησίες τρόπου με τον οποίο νομοθετεί και κυβερνά η ΝΔ.

Στην πραγματικότητα η υπερψήφιση της τροπολογίας θα έχει αρνητικές συνέπειες σε διοικητικό και οικονομικό επίπεδο, στη διαχείριση της περιουσίας και των πόρων των ΝΠΔΔ ενώ θα οδηγήσει στην υποβάθμιση του εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου των γεωτεχνικών σπουδών στη Βόρεια Ελλάδα.

Καλούμε την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό και την υπουργό παιδείας, να εγκαταλείψουν επιτέλους την αντιδημοκρατική και αυταρχική συμπεριφορά τους απέναντι στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και ειδικά απέναντι στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με την οποία το αντιμετωπίζουν από την αρχή της θητείας τους.

Απαιτούμε να αποσύρουν την τροπολογία και να αφήσουν τα ΝΠΔΔ να συνεχίσουν το εκπαιδευτικό, ερευνητικό και κοινωφελές έργο που προσφέρουν