Στην έναρξη των εργασιών του 34ου Συνεδρίου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, παρευρέθη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Α’ Θεσσαλονίκης και τομεάρχης Τουρισμού Κατερίνα Νοτοπούλου.

«Το ΕΚΘ κουβαλά τεράστια ιστορία σε εργατικούς αγώνες» είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ , υπογραμμίζοντας πως «η Θεσσαλονίκη βρέθηκε στην πρωτοπορία της ανάπτυξης του εργατικού κινήματος στη χώρα, με τον ηρωικό, εργατικό «Μάη του 1936».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη για την νεοφιλελεύθερη πολιτική της εις βάρος των εργαζομένων, των ασφαλισμένων, των συνταξιούχων και του δημοσίου συμφέροντας λέγοντας χαρακτηριστικά πως έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρα φθηνής εργασίας και συνεχών ιδιωτικοποιήσεων.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου τόνισε πως χρειαζόμαστε ένα ισχυρό κράτος με στήριξη των μισθών και επανέλαβε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ ώστε να ενισχυθούν οι εργαζόμενοι και να στηριχθεί παράλληλα η ενεργός ζήτηση και η πραγματική οικονομία. «Η κυβέρνηση» όπως είπε, με τους αντεργατικούς νόμους διέλυσε τις εργασιακές σχέσεις ενώ αναφέρθηκε στη διάλυση του ΣΕΠΕ αλλά και του ΕΦΚΑ.

Μίλησε για ανεξέλεγκτη πρόσληψη «ημετέρων» με παχυλούς μισθούς, για τα Golden Boys με τους υπέρογκους μισθούς την ώρα που οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να βγάλουν το μήνα καλώντας το εργατικό κίνημα να επιδείξει αυξημένα αντανακλαστικά.

«Το συνέδριο του ΕΚΘ να γίνει η αφετηρία για να παρακινήσει και να αφυπνίσει τον κόσμο της εργασίας να δώσει τους αγώνες του, για κατάργηση του αντεργατικού νόμου, για αύξηση του κατώτατου μισθού και αποκατάσταση συλλογικών συμβάσεων εργασίας για ενίσχυση των συνδικαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων του. Τώρα είναι η ώρα να τιμήσουμε αυτούς τους αγώνες, τώρα είναι η ώρα να δώσουμε τη μάχη για τον κόσμο της εργασίας και να την κερδίσουμε» τόνισε.