Τον Άγιο Στυλιανό, το Δημοτικό Βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης, επισκέφθηκε η βουλεύτρια Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κατερίνα Νοτοπούλου, δηλώνοντας τη σταθερή της στήριξη σε έναν θεσμό με ιστορία και αποστολή τη φροντίδα των πιο ευάλωτων παιδιών της πόλης μας.Όπως τόνισε, «οι ευχές πρέπει να γίνονται πράξη», υπενθυμίζοντας πως τα προηγούμενα χρόνια, μέσα από τη θητεία της στο Δημοτικό Συμβούλιο, ανέδειξε με συνέπεια τα προβλήματα που ανέκυπταν και τις ανάγκες του Ιδρύματος.
Σήμερα, συνεχίζει σταθερά να υπηρετεί τις κοινωνικές ανάγκες του Δήμου, στηρίζοντας το έργο του και αγωνιζόμενη στο πλευρό των εργαζομένων.Κατά την επίσκεψη, ενημερώθηκε από τη διοίκηση του δήμου και τους εργαζόμενους για τις σημαντικές προσπάθειες του προσωπικού, το οποίο εργάζεται καθημερινά με αφοσίωση, προσφέροντας στα παιδιά αγάπη, ασφάλεια και φροντίδα. Ειδική αναφορά έγινε στις εξελίξεις γύρω από την επίλυση του κτιριακού ζητήματος, αλλά και στην αυξανόμενη διασύνδεση του Ιδρύματος με την τοπική κοινότητα.Ωστόσο, παραμένει επείγουσα η ανάγκη για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, καθώς και για διασφάλιση της συνέχισης των προγραμμάτων συμβασιούχων, τα οποία καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες. «Απαιτείται άμεση ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό, επέκταση των προγραμμάτων της ΔΥΠΑ, τύπου 1+1 και αύξηση της χρηματοδότησης των ΟΤΑ για κοινωνικούς σκοπούς», υπογράμμισε η Κατερίνα Νοτοπούλου.Επιπλέον, επισήμανε την ανάγκη να στηριχθεί εμπράκτως ο θεσμός της αναδοχής και της υιοθεσίας, καθώς πανελλαδικά καταγράφονται σοβαρά ελλείμματα στην εφαρμογή των σχετικών προγραμμάτων.
Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η αναβάθμιση της ψηφιακής πλατφόρμας και η επιτάχυνση των διαδικασιών, ώστε κάθε παιδί να έχει τη δυνατότητα να μεγαλώσει σε ένα ασφαλές και σταθερό οικογενειακό περιβάλλον.«Η κοινωνία μας κρίνεται από το πώς φροντίζει τα παιδιά της. Η πολιτεία οφείλει να είναι παρούσα – με πράξεις, όχι λόγια», κατέληξε.