Την Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών  επισκέφθηκε σήμερα η Βουλεύτρια Α' Θεσσαλονίκης και τομεάρχης Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και συναντήθηκε με την Γενική Γραμματέα της Ένωσης κυρία Λορέντζου Κατερίνα, τον Οργανωτικό Γραμματέα κύριο Δημήτρη Μισερλή και με στελέχη της Ένωσης.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου ενημερώθηκε για τις δράσεις και για το έργο της Περιφερειακής Ένωσης του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών, καθώς και για τα αιτήματα της Ένωσης, όπως και για τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Τυφλοί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στη Θεσσαλονίκη.

Το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν έχει να κάνει με την προσβασιμότητα στους δημόσιους χώρους και τη μετακίνηση  στο αστικό περιβάλλον, αφού το δίκτυο των οδηγών όδευσης είναι εξαιρετικά ελλιπές, αλλά και αυτό που υπάρχει έχει υποστεί φθορές που το καθιστούν μη λειτουργικό, ενώ η κατάσταση επιδεινώνεται από την κατάληψη των πεζοδρομίων από δίκυκλα και από τραπεζοκαθίσματα και την απουσία ελέγχων από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Έγινε αναφορά στη διευθέτηση της αποδοχής από τον Δήμο της περιουσίας του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Ο Ήλιος» και την ίδρυση δομής για τη φροντίδα τυφλών τρίτης ηλικίας.

Συζητήθηκε επίσης το πρόβλημα της ανεργίας των τυφλών, επειδή δεν προσλαμβάνονται στις προβλεπόμενες θέσεις εργασίας, όπως και η κατοχύρωση νέων επαγγελμάτων και ειδικοτήτων για την αντιμετώπιση του. 

Αναδείχθηκαν τα θεσμικά προβλήματα και τα προβλήματα χρηματοδότησης των δομών που υλοποιούν σημαντικά προγράμματα για τη βελτίωση της θέσης των τυφλών, για την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και για την ένταξη στην Κοινότητα.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου αναγνωρίζοντας το  έργο που επιτελεί η Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών και  δεσμεύτηκε ότι, σε συνεργασία μαζί τους, θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την προώθηση των αιτημάτων τους και για την επίλυση των προβλημάτων τους και, ενώ τους ενημέρωσε για το έργο που έχει κάνει ήδη για το σκοπό αυτό.