Εκτύπωση

Ποια είμαι

Είμαι η Κατερίνα Νοτοπούλου, 32 ετών και Θεσσαλονικιά.

Μεγάλωσα στο Κέντρο της πόλης, στους δρόμους και στις πλατείες της έπαιξα, έτρεξα, γέλασα, ερωτεύτηκα και ονειρεύτηκα μια όμορφη ζωή.

Γι΄ αυτό το όνειρο αγωνίζομαι, μαζί με τους ανθρώπους της.

Σπούδασα Ψυχολογία στο Α.Π.Θ. και πραγματοποίησα μεταπτυχιακές σπουδές στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας του ΠΑ.ΜΑΚ. Ειδικεύθηκα στην Συμβουλευτική Ψυχολογία και ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με το θέατρο.

Η δράση στα κοινωνικά κινήματα έγινε η ζωή μου, γιατί επιθυμία μου είναι μία δίκαιη κοινωνία. Γνωρίζω καλά οτι με την αλληλεγγύη και την σκληρή δουλειά μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Ήμουν μέλος των Δομών Αλληλεγγύης - στα χρόνια της κρίσης - και συμμετείχα σε καμπάνιες Αλληλεγγύης για τους συμπολίτες μας στο εξωτερικό. Συμμετείχα ενεργά στα κινήματα Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Εργάζομαι από τα δεκαοχτώ μου. Αρχικά ως πωλήτρια, ως γραμματέας στη συνέχεια ως δασκάλα αγγλικής σε φροντιστήριο ξένων γλωσσών και μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου εργάστηκα ως ψυχολόγος σε κοινωνικές δομές και εθελοντικά σε Μ.Κ.Ο.

Έχω βιώσει την ανεργία, την αγωνία αλλά και την δύναμη της προσφοράς.

Με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ασχολούμαι από το 2010 ως μέλος της παράταξης «Θεσσαλονίκη-Ανοιχτή πόλη» και το 2014 διετέλεσα εκπρόσωπος Τύπου της παράταξης.

Το 2016 ανέλαβα προϊσταμένη στο Γραφείο του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη. Από το Σεπτέμβριο του 2018 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2019 διετέλεσα Υφυπουργός Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας-Θράκης).

Είμαι Δημοτική Σύμβουλος στον Δήμο Θεσσαλονίκης και Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΑΖΙ με την οποία διεκδικήσαμε τον Δήμο στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαίου 2019.

Απο τον Ιούλιο 2019, είμαι Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στην Α' Περιφέρεια Θεσσαλονίκης και Τομεάρχης Τουρισμού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες:

Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου.

Μέλος της Ειδικής μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

 

Τι έκανα για τη Θεσσαλονίκη:

Συνέβαλα:

Όλα αυτά τα ξεκινήσαμε ΜΑΖΙ και θα τα ολοκληρώσουμε ΜΑΖΙ!

Όραμά μας,  να καταστεί η Θεσσαλονίκη, μία πόλη ανοιχτή στο μέλλον. Θα εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις και θα το πετύχουμε ΜΑΖΙ.