Εκτύπωση

Κοινή ανακοίνωση της Τομεάρχη Τουρισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης, Κ. Νοτοπούλου και του Βουλευτή Ευβοίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Αν. Τομεάρχη Εσωτερικών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, Μ. Χατζηγιαννάκη.

Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της Β. Εύβοιας, βιώνουν ήδη τα αποτελέσματα της βιβλικής καταστροφής που προκάλεσαν οι πρόσφατες πυρκαγιές και η εγκληματική, κυβερνητική ανικανότητα για την αντιμετώπισή τους.

Ιδιαίτερα οι επαγγελματίες του τουρισμού, βλέπουν να γίνονται στάχτη οι ελπίδες τους για μια οικονομική ανάκαμψη, καθώς οι ακυρώσεις είναι μαζικές. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Ξενοδόχων Αιδηψού, από τις περίπου 25.000 κλίνες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, υπάρχει μόνο 5% πληρότητα, ενώ μέχρι το τέλος Αυγούστου θα έχουν ακυρωθεί όλες.

Η κατάσταση είναι δραματική και οι βιωσιμότητα των τουριστικών επιχειρήσεων κρέμεται σε μία κλωστή.

Η Κυβέρνηση όμως, για άλλη μία φορά, τις έχει εγκαταλείψει. Οι βαρύγδουπες ανακοινώσεις για το σχέδιο ανασυγκρότησης και οι εξαγγελίες στήριξης, δεν αντιμετωπίζουν την τρέχουσα πραγματικότητα για τον τουρισμό της Εύβοιας.

Απαιτούνται εξειδικευμένα μέτρα στήριξης των πληγέντων τουριστικών επιχειρήσεων και μια ειδικά σχεδιασμένη καμπάνια προώθησης της περιοχής για το επόμενο διάστημα, ώστε να μην χαθεί ο κρίσιμος μήνας του Αυγούστου και ανακτηθεί ένα σημαντικό μέρος της τουριστικής κίνησης.

Η Εύβοια αποτελεί έναν μοναδικό προορισμό με εξαιρετικά φιλόξενους ανθρώπους, που έχει ανάγκη άμεσης στήριξης για να επιβιώσει.