Εκτύπωση
JN0uQE_arWY

"Η κυβέρνηση έδωσε λίγα και σε λίγους" υπογράμμισε η τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου σε συνέντευξή της στο Χάρη Ντιγριντάκη και την εκπομπή «Τρίποντο στην Οικονομία» στον Alpha 9,89.

H τομεάρχης Τουρισμού, περιέγραψε τη δεινή θέση στην οποία βρίσκονται εργαζόμενοι και μικρομεσαίες επιχειρήσεις του τουρισμού και της εστίασης, εξαιτίας της κυβερνητικής αναλγησίας και εν τέλει αδιαφορίας.

Όπως τόνισε, οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν μείνει εκτός προγραμμάτων στήριξης, φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τις επιχειρήσεων των καταλυμάτων όπου το 91,5% αφέθηκε χωρίς χρηματοδότηση!

«Η κυβέρνηση σχεδίαζε να μοιράσει επιχορηγήσεις 350 εκατ στους πολλούς και εν τέλει ενέκρινε μόλις 72 εκατ. ευρώ μόλις στο 8% του συνόλου των καταλυμάτων.  Τα χρήματα αυτά δεν έχουν καν εκταμιευτεί, έχουν απλώς εγκριθεί» υπογράμμισε.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εποχιακοί εργαζόμενοι στον επισιτισμό τουρισμό οι οποίοι κινδυνεύουν να μην λάβουν επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ, καθώς με δεδομένη την επιδημιολογική κατάσταση του 2021 και την εφαρμογή των lockdown, στάθηκε ουσιαστικά απίθανο να συμπληρώσουν ακόμα και αυτά τα 50 ένσημα εργασίας.

Επιπλέον, όσοι εργάστηκαν για πρώτη φορά, δεν κατάφεραν να συμπληρώσουν τα 85 ένσημα με αποτέλεσμα να αποκλείονται από επιδότηση ανεργίας, ενώ μεγάλη αδικία υφίστανται και όσοι τέθηκαν σε αναστολή σύμβασης- με κυβερνητική απόφαση- ωστόσο τα ένσημά τους ακόμη δεν φαίνονται στον ΕΦΚΑ με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αποδοθούν τα επιδόματα του ΟΑΕΔ στους δικαιούχους.

Για τα παραπάνω θέματα, η Κατερίνα Νοτοπούλου υπενθύμισε την κατάθεση κοινοβουλευτικών ερωτήσεων και αναφορών προς τους αρμόδιους υπουργούς, χωρίς ωστόσο να έχει ληφθεί απάντηση ενώ όπως ανέφερε το αμέσως επόμενο διάστημα κατατίθεται τροπολογία από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προκειμένου να ρυθμιστούν τα παραπάνω θέματα και εκεί «θα φανεί αν η κυβέρνηση από αβλεψία δεν στηρίζει τους εργαζόμενους η τους ξεχνάει επίτηδες».

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο: