Εκτύπωση
71Cw7XvVCY8

Σκληρή κριτική για τους κυβερνητικούς χειρισμούς της πανδημίας αλλά και του τουρισμού άσκησε η τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου σε συνέντευξή της στο ΑΤΛΑΣ.

Η βουλευτής δήλωσε πως κυβέρνηση έχει αποκοπεί από την πραγματικότητα και επενδύει στο διχασμό.

Εξέφρασε έντονη ανησυχία για την τουριστική σεζόν, η οποία ξεκίνησε με ευχολόγια και χωρίς σχέδιο στα μέσα Μαΐου και σήμερα, αρχές Ιουλίου οι κρατήσεις είναι ελάχιστες και μη εγγυημένες με τους ανθρώπους του κλάδου και τις επιχειρήσεις να κινδυνεύουν με οικονομική ασφυξία.

«Αγωνιούμε καθώς ο τουρισμός έχει μεγάλη συμβολή και στο ΑΕΠ και στην απασχόληση και δυστυχώς μοιάζει χαμένη και η φετινή σεζόν» τόνισε η τομεάρχης Τουρισμού και κάλεσε ακόμη μια φορά την κυβέρνηση να στηρίξει τουριστικές επιχειρήσεις και εργαζόμενους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της έλλειψης σχεδίου για την επανεκκίνηση του Τουρισμού είναι η εικόνα στις χερσαίες πύλες εισόδου της χώρας τόνισε η Κατερίνα Νοτοπούλου.

«Ο κάθε τουρίστας που επιλέγει την Ελλάδα για τις διακοπές του ειδικά σε συνθήκες πανδημίας είναι πολύ σημαντική η συνεισφορά του, γίνεται πρεσβευτής του ελληνικού Τουρισμού. Η πρώτη εντύπωση καθορίζει το ταξίδι, και αυτή που αντίκρισαν οι ταξιδιώτες σε Προμαχώνα και Ευζώνους με ουρές χιλιομέτρων ήταν εικόνα ασέβειας» είπε.

Η τομεάρχης Τουρισμού επανέλαβε πως από πέρσι ακόμη, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούσε να ενισχυθούν με τις απαραίτητες υποδομές και προσωπικό τα τελωνεία ώστε να μην γίνουμε μάρτυρες των περσινών εικόνων που δυσφήμησαν τη χώρα στο εξωτερικό, η κυβέρνηση γνώριζε αυτή την ανάγκη.

«Μια κυβέρνηση που δήθεν «κόπτεται» για την επιτυχία του τουρισμού και την έχει κάνει σημαία ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δεν είναι δυνατόν να μην μπορεί να ενισχύσει τις πύλες εισόδου» υπογράμμισε και αναφέρθηκε και στο φιάσκο της Κρήτης όπου η κυβέρνηση τη μια μέρα βράβευε το υποβρύχιο καλώδιο διασύνδεσης Πελοποννήσου - Κρήτης και την επομένη, έμεινε το νησί επί ώρες χωρίς ρεύμα επειδή το καλώδιο δεν λειτουργούσε! Εν μέσω καύσωνα και τουριστικής περιόδου με τους λίγους έστω τουρίστες.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου έκανε ακόμη λόγο για σπέκουλα της κυβέρνησης της ΝΔ στο θέμα των εμβολιασμών τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την πρώτη στιγμή έβαλε πλάτη όχι μόνο στο θέμα των εμβολιασμών που είναι κρίσιμο «όπλο» στη μάχη κατά του Covid19 αλλά και στο πρώτο κύμα δίνοντας χρόνο στην κυβέρνηση να προετοιμάσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας κάτι το οποίο δεν έχει γίνει ακόμη, σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας. Υπενθύμισε πως, σε αντίθεση με την κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ σε σκληρές δημοσιονομικές συνθήκες Μνημονίων, έκανε μια στρατηγική επιλογή στήριξης του ΕΣΥ με προσλήψεις γιατρών που όλους αυτούς τους κρίσιμους μήνες στήριξαν τη δημόσια υγεία.

«Η κυβέρνηση ζει σε εικονική πραγματικότητα» όταν υποστηρίζει ότι ενίσχυσε το ΕΣΥ τόνισε καθώς δεν αρκούν τα μηχανήματα για να λειτουργήσει μια ΜΕΘ αλλά απαιτείται καταρτισμένο προσωπικό και προσλήψεις δεν έχουν γίνει!

«Στην Ελλάδα, ακόμη συζητάμε πως θα ενισχύσουμε το ΕΣΥ» είπε η βουλευτής Θεσσαλονίκης ενώ «σε όλη την Ευρώπη έχουν βρει τρόπους στήριξης της ψυχικής υγείας, εκτόνωση της πίεσης που υπέστη το κοινωνικό σύνολο. Οι απαγορεύσεις κόστισαν πάρα πολύ στην ψυχική υγεία των πολιτών» δήλωσε και με την ιδιότητα της ψυχολόγου κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για προγράμματα φροντίδας της ψυχικής υγείας των πολιτών και ειδικά των νέων.

Μπορείτε να παρακολουθησετε την συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο: