Εκτύπωση
AHhqhAjlyzw

Ο Τουρισμός δεν είναι θέμα επικοινωνίας τόνισε η Τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.

Το σημαντικό όπως είπε, είναι να ξέρουν οι πράκτορες τι πακέτα θα πουλήσουν. Είναι το αν θα ξέρουν τα τουριστικά λεωφορεία και οι ξεναγοί πως θα μπορέσουν να προσελκύσουν τους πελάτες, είναι το αν τα Κέντρα Υγείας στους τουριστικούς προορισμούς έχουν ενισχυθεί επαρκώς. Από εκεί θα κριθεί και η οικονομία, είναι μείζονος σημασίας» συμπλήρωσε η κ. Νοτοπούλου.

«Έχουμε πέσει σε μια παγίδα που την βάζει η Νέα Δημοκρατία ακριβώς επειδή δεν έχει σχέδιο, λες και κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ. Κυβερνά όμως η Νέα Δημοκρατία» είπε επισημαίνοντας πως «ο κ. Θεοχάρης θα ανακοινώσει το πως θα λειτουργήσει ο τουρισμός μια μέρα πριν ανοίξει»!

Τι θα ισχύσει για τους ταξιδιώτες από τα Βαλκάνια για παράδειγμα που θα φτάσουν στην χώρα οδικώς και θα έχουν εμβολιαστεί ενδεχομένως με το κινεζικό ή το ρώσικο εμβόλιο; Υπάρχει σχέδιο; Τι θα ισχύσει; Θα ξανα ζήσουμε τις παλινωδίες της περσινής χρονιάς που μας δυσφήμισαν στο εξωτερικό;

Η Τομεάρχης Τουρισμού υπενθύμισε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από πέρσι για ασφαλή είσοδο στην χώρα με αρνητικό τεστ, πρόταση την οποία χλεύαζε ο κ. Θεοχάρης ενώ σήμερα η ΕΕ αντιλήφθηκε την αναγκαιότητα για ασφαλή μετακίνηση. «Αν είχαμε μείνει στο πιστοποιητικό εμβολιασμού του κ. Μητσοτάκη, δεν θα έρχονταν πολλοί τουρίστες γιατί ο εμβολιασμός προχωρά πολύ αργά» ανέφερε.

Επέμεινε στην ανάγκη εφαρμογής ενιαίων πρωτοκόλλων τα οποία όμως όπως είπε δεν αρκούν. «Η χώρα πρέπει να πρασινίσει» υπογράμμισε, γιατί ο Τουρισμός σημαίνει ασφάλεια. Σχολίασε ακόμη πως αποτελεί αντικίνητρο για τους ξένους ταξιδιώτες ότι η χώρα μας βρίσκεται σε πορτοκαλί λίστα και θα πρέπει στην επιστροφή τους να μπαίνουν σε καραντίνα.

«Με την αβεβαιότητα στο διεθνές τουριστικό σκηνικό και στη ζωή μας αυτό που απαιτείται είναι κάποιος να έχει σχέδιο και ευελιξία για να νιώθουμε ασφαλείς. Ευελιξία και προσαρμοστικότητα χρειάζεται, εκεί θα κριθεί ο τουρισμός»

Επανέλαβε τέλος, την αναγκαιότητα να στηριχθούν οι επιχειρήσεις με άμεση γενναία μη επιστρεπτέα ενίσχυση.