Εκτύπωση
ocTSrC9iJz0

«Ο Τουρισμός είναι εθνικό στοίχημα που πρέπει να πετύχει, χρειάζεται όμως συντεταγμένο σχέδιο το οποίο ακόμη μέχρι σήμερα δεν υπάρχει» τόνισε η Τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση της Ν.Ε Ρεθύμνου.

Στην εκδήλωση- διαβούλευση με τους Φορείς με θέμα τον Τουρισμό και την Πράσινη Ανάπτυξη η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα, την πράσινη ανάπτυξη, τον τουρισμό, την υγεία και την τοπική κοινωνία ως αλληλένδετες έννοιες.

Σχολιάζοντας τις τρέχουσες εξελίξεις η Κατερίνα Νοτοπούλου σχολίασε πως «παρά τους διθυράμβους της κυβέρνησης, για τον ελληνικό τουρισμό, η έναρξη στις 14 Μάϊου είναι ουτοπική, καθώς σύμφωνα με τους ανθρώπους του κλάδου, ο Μάιος για τον Τουρισμό είναι χαμένος μήνας ενώ περιορισμένες είναι και οι προσδοκίες για τον Ιούνιο». «Μόνη βεβαιότητα είναι η αβεβαιότητα» τόνισε και άσκησε κριτική στην κυβέρνηση που ακόμη δεν διαθέτει σχέδιο ούτε για τη βραχυπρόθεσμη αντιμετώπιση των προβλημάτων επιβίωσης του κλάδου και την επανεκκίνηση, ούτε για το μακροπρόθεσμο σχεδιασμό σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον με πολλαπλές προκλήσεις»

Η Τομεάρχης Τουρισμού υπογράμμισε την ανάγκη, ο τουρισμός να ανοίξει με ασφάλεια και επέμεινε στην ανάγκη ενίσχυσης του ΕΣΥ, σε αξιόπιστη ιχνηλάτηση, εκτεταμένο testing στους προορισμούς αλλά και στον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των εργαζόμενων που θα έπρεπε ήδη να έχει γίνει, προκειμένου να νιώσουν ασφαλείς και οι ίδιοι αλλά και οι ταξιδιώτες.

Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε τις προτάσεις για την επιβίωση εργαζόμενων καθώς όπως τόνισε «απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάκαμψη είναι η επιβίωση των μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων και φυσικά των εργαζομένων».

Η Τομεάρχης Τουρισμού αναφέρθηκε ακόμη στην ανάγκη για ριζική αναθεώρηση της τουριστικής πολιτικής της χώρας και στην ανάγκη διασύνδεσης του τουρισμού με την πράσινη ανάπτυξη.

«Ήρθε η ώρα, η χώρα μας θα πρέπει να προτείνει μια βιώσιμη και ποιοτική τουριστική προσφορά αναδεικνύοντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, με τεράστιες δυνατότητες για περαιτέρω ανάπτυξη αειφόρων μορφών τουρισμού. Οι αναπτυξιακοί και περιβαλλοντικοί στόχοι του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ επιτάσσουν την καθολική μεταστροφή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στην τροχιά της πράσινης ανάπτυξης» δήλωσε.

«Για να αντεπεξέλθει η χώρα μας στον ανταγωνισμό» είπε, «θα πρέπει να προτείνει μια βιώσιμη και ποιοτική τουριστική προσφορά αναδεικνύοντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, τους πλούσιους αλλά αναξιοποίητους φυσικούς και πολιτισμικούς πόρους, οι οποίοι προσφέρουν τεράστιες δυνατότητες για περαιτέρω ανάπτυξη αειφόρων μορφών τουρισμού, όπως ο θαλάσσιος, ο φυσιολατρικός, ο ιαματικός, ο αγροτουρισμός, ο γαστρονομικός, ο συνεδριακός. Ακόμα και να αξιοποιήσει αναδυόμενες μέσα από την πανδημία κατηγορία ταξιδιωτών, όπως γιατί όχι, οι ψηφιακοί νομάδες».

Tόνισε ακόμη την ανάγκη αναβάθμισης των χώρων των μουσείων και επισκέψεων αρχαιολογικών χώρων καθώς σήμερα είναι μη προσβάσιμοι.