Ως ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ έχουμε καταθέσει συγκεκριμένη νομοθετική πρόταση για τον αποκλεισμό των νεοναζί από τις εκλογές, που είναι σύμφωνη με τις συνταγματικές ελευθερίες και με σαφή αναφορά κατά του ναζισμού και του ρατσισμού.
Η δικλίδα ασφαλείας προκειμένου να μην επιχειρηθούν γενικεύσεις είναι η σαφής αναφορά στον ναζιστικό και ρατσιστικό χαρακτήρα του κόμματος.
Η πρόταση της κυβέρνησης είναι ευρεία και αφήνει «παράθυρα» για κατά το δοκούν ερμηνείες και για άλλα κόμματα στο μέλλον αλλά και για αποκλεισμό από την δημοκρατική διαδικασία των εκλογών κομμάτων που δεν πλήττουν την ελευθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολίτευματος.
Δίνει μεγάλη εξουσία στον Άρειο Πάγο να κρίνει αν κάποιο κόμμα είναι ή δεν είναι δημοκρατικό γενικά και αόριστα.
Είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε και άλλες προτάσεις που έχουν κατατεθεί στον δημόσιο διάλογο, όπως για παράδειγμα αυτή του κ. Αλιβιζάτου, ώστε να υπάρξει μια κοινή κατάληξη και ευρύτατη υπερψήφιση της τροπολογίας.
Η κυβέρνηση αρνείται την πραγματική διαβούλευση. Αρνείται ταυτόχρονα και την σαφή αναφορά στους νεοναζί και τις ρατσιστικές δράσεις.
Εμείς δεν ψαρεύουμε σε θολά νερά.
Η καταδίκη και θέση μας είναι ξεκάθαρη.
Ο καταδικασμένος Κασιδιάρης εδώ και τρία χρόνια ανενόχλητος μέσα από τις φυλακές έχει πολιτική δράση, μέσω ακόμα και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.Τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Θεσσαλονίκη λειτουργούν κανονικά! Και η κυβέρνηση Μητσοτάκη αδιαφορεί χαϊδεύοντας το ακροδεξιό της ακροατήριο.
 
Συνέντευξη στο Open.