Συνέντευξή μου στην εφημερίδα Political. Σελίδα 13

https://www.political.gr/wp-content/uploads/2022/12/POLITICAL-536.pdf

Ημέρες εορτών και πολλοί συμπολίτες μας αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα. Το πολυδιαφημισμένο «καλάθι του νοικοκυριού» και το πρόσφατο foodpass, πως τα κρίνετε…;;;

Την ώρα που οι πολίτες υποφέρουν, που αυξάνεται η φτώχεια, που το διαθέσιμο εισόδημα της πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας έχει συρρικνωθεί δραματικά η κυβέρνηση καταφεύγει σε προεκλογικά επικοινωνιακά τεχνάσματα υποτιμώντας τη νοημοσύνη των πολιτών. Τα νοικοκυριά στην Ελλάδα με εισόδημα μέχρι 750 ευρώ τον μήνα έχουν απωλέσει περίπου το 40% της αγοραστικής τους δύναμης: τα Χριστούγεννα  δηλαδή θα μπορούν να αγοράσουν τα μισά από αυτά που μπορούσαν να αγοράσουν πέρυσι τέτοιες μέρες.

Την ώρα που δυο στους τρεις εργαζόμενους κάνουν περικοπές στα βασικά είδη διατροφής η κυβέρνηση τους εμπαίζει δίνοντας φιλοδώρημα των 0,70 ευρώ την ημέρα για αγορά τροφίμων ενώ απορρίπτει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα! Αυτό λέγεται αναλγησία.

Μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και προοδευτικών δυνάμεων, θα επανέφερε το δώρο των Χριστουγέννων και το ΕΚΑΣ …;;;

Από το 2019 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε θεσπίσει τη 13η σύνταξη ως μόνιμη, ένα κονδύλι ύψους ενός δις ευρώ το οποίο κατάργησε η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει παρουσιάσει το κυβερνητικό μας πρόγραμμα για την ενίσχυση του εισοδήματος, το οποίο μεταξύ άλλων, προβλέπει επιστροφή των αναδρομικών στους συνταξιούχους σε 3 ετήσιες δόσεις, επαναφορά της 13ης σύνταξης του 2019, πλήρης για συντάξεις έως 500 ευρώ, ποσοστιαία για ανώτερα κλιμάκια και αύξηση των συντάξεων.  

Είστε Τομεάρχης Τουρισμού. Στην χώρα μας, ο τουρισμός παίζει καθοριστικό ρόλο στην οικονομία μας. Ποιοι είναι οι στόχοι σας…;;

Τα χρόνια της πανδημίας άφησαν βαθύ αποτύπωμα, οι άνθρωποι του τουρισμού μετρούν πληγές, ενώ οι χρόνιες παθογένειες του τουριστικού μας μοντέλου τον καθιστούν ευάλωτο στις κρίσεις.

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τον πυλώνα της εθνικής μας οικονομίας συγκυριακά και χωρίς σχέδιο ενώ η αγορά γίνεται πιο ανταγωνιστική και οι ταξιδιωτικές συμπεριφορές αλλάζουν, δημιουργούνται νέες ανάγκες, απαιτούνται νέες υποδομές και σύγχρονες καινοτόμες υπηρεσίες.

Σήμερα, με όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας αλλά και το δεδομένο πως τα ταξίδια γίνονται πλέον ανελαστική ψυχοοικονομική δραστηριότητα, μπορούμε να προχωρήσουμε στον στρατηγικό ανασχεδιασμό του τουριστικού μας προιόντος.

Στόχος, μια βιώσιμη, ευφυής και χωρίς αποκλεισμούς τουριστική ανάπτυξη. Με διατομεακές συνεργασίες και αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, με ενίσχυση τουριστική εκπαίδευσης, με αξιόπιστους οργανισμούς προώθησης και διαχείρισης προορισμών, να αξιοποιήσουμε το κεφάλαιο γνώσης που διαθέτουμε εντός και εκτός συνόρων!

Στην υπόθεση των υποκλοπών προστέθηκε το Qatar gate με τις όποιες παραφυάδες του. Πόσο κρίνετε ότι θα επηρεάσουν όλα τούτα τις πολιτικές εξελίξεις …;;;

Η χώρα βρίσκεται σε μια βαθιά θεσμική κρίση, στην οποία την οδήγησε ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του. Οι άριστοι αποδείχθηκαν οι μεγαλύτεροι απατεώνες. Το Qatar gate αποτελεί πλήγμα για τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το πολιτικό σύστημα.  Εξίσου το σκάνδαλο των υποκλοπών όπως και η συγκάλυψή του από την κυβέρνηση δημιουργούν αποστροφή στους πολίτες.

Βρισκόμαστε μπροστά σε αντισυνταγματική εκτροπή, μία συμμορία έχει εγκατασταθεί στο Μαξίμου, γαλάζιες ακρίδες λυμαίνονται το δημόσιο πλούτο και η αγανάκτηση του λαού μας ξεχειλίζει.

 Οι συμπολίτες μας διαπιστώνουν ότι οι άνθρωποι που επέλεξαν για να τους εκπροσωπήσουν, πρόδωσαν την εμπιστοσύνη τους και είναι βουτηγμένοι στη διαπλοκή και στη διαφθορά.

Μόνο αν ριχτεί άπλετο φως στο σκάνδαλο και αν αποδοθεί δικαιοσύνη μπορεί να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς.

 Βλέπουμε ότι ευτυχώς, η Δικαιοσύνη στο Βέλγιο λειτουργεί, ενώ στην Ελλάδα πρέπει να αγωνιστούμε για Δικαιοσύνη παντού.

Χριστούγεννα και νέος χρόνος…, Πιστεύετε ότι ο νέος χρόνος θα αναδείξει και ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ…;;;

Το 2023, η νέα χρονιά θα είναι χρονιά πολιτικής αλλαγής και Δικαιοσύνης. Οι πολίτες θα δώσουν την απάντησή τους στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, την κυβέρνηση των υποκλοπών, των αντιδημοκρατικών εκτροπών, των απευθείας αναθέσεων, την κυβέρνηση των «Πάτσηδων» και των «Στάσσηδων».

Μια νέα προοδευτική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα θα φέρει τη δικαιοσύνη παντού!

Εύχομαι καλές γιορτές και να φέρουμε μαζί ξανά την ελπίδα που ζεσταίνει τις καρδιές των ανθρώπων.