Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσβάλλει τη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών αλλά και την κοινή λογική χωρίς να δίνει ένα μήνα τώρα απαντήσεις και να μην αναλαμβάνει ευθύνες, τόνισε από το βήμα της Βουλής η Κατερίνα Νοτοπούλου κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων: «Μέτρα στήριξης των συγγενών των θυμάτων και των πληγέντων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών της 28ης Φεβρουαρίου 2023, συνταξιοδοτική διάταξη, ρυθμίσεις για την ενίσχυση της ασφάλειας των συγκοινωνιών, διατάξεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης, παρεμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό της τουριστικής νομοθεσίας και άλλες επείγουσες διατάξεις».

Έκανε λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης και ψεμάτων,  την ώρα που η ελληνική κοινωνία θρηνεί και ζητά απαντήσεις.

«Πάλι ο πρωθυπουργός δεν γνωρίζει τίποτα!  Όπως δεν γνώριζε πως πεθαίνουν όσοι διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ, δε γνώριζε για τις υποκλοπές, δε γνώριζε για την απαξίωση του σιδηρόδρομου.  Ο κ. Μητσοτάκης τίποτα δε γνωρίζει και σε τίποτα δεν απαντά. Τέσσερα χρόνια τώρα».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολίασε πως η κυβέρνηση δεν έφερε ένα νομοσχέδιο μόνο για τα μέτρα στήριξης των οικογενειών των θυμάτων που θα προκαλούσε μία ουσιαστική συζήτηση, γιατί φοβάται  την αλήθεια. Αντιθέτως δήλωσε, έφερε ένα νομοσχέδιο με άρθρα άσχετα με το ζήτημα που αφορούν τουλάχιστον 8 διαφορετικά υπουργεία που εξυπηρετούν παλαιοκομματικά συμφέροντα, ρυθμίσεις  που εμπαίζουν τους εργαζόμενους στον πολιτισμό, νομιμοποίηση αυθαίρετων κατασκευών εντός και εκτός των χώρων περιφερειακών λιμένων υπό ιδιωτικοποίηση.

Αναφορικά με τις διατάξεις που αφορούν τον τουρισμό, η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επεσήμανε ότι για ακόμη μια φορά, κρίσιμα ζητήματα αντιμετωπίζονται επιφανειακά και αποσπασματικά, χωρίς να επιλύουν υπάρχοντα προβλήματα αφού η κυβέρνηση δεν διαθέτει σχέδιο για τον τουρισμό αλλά τον έχει αφήσει στον αυτόματο πιλότο.

Αναφέρθηκε στα προβλήματα του κλάδου σε τουρισμό και εστίαση, στις επιχειρήσεις χειμερινού τουρισμού που αντιμετωπίζουν πρόβλημα βιωσιμότητας, στις μεταφορές και ιδιαίτερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που πλήττονται από την αισχροκέρδεια Μητσοτάκη.

«Αφήνετε εκτός του Πράσινου Μετασχηματισμού ΜμΕ όλα τα ξενοδοχεία κάτω των 4 αστέρων , προφανώς δεν αντιλαμβάνεστε καν τι είναι ο τουρισμός και ποιες οι ανάγκες του. Είναι όλες αυτές οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που χρήζουν αναβάθμισης, επέκτασης και εκσυγχρονισμού και τις αφήνετε εκτός, είναι πρωτίστως οι άνθρωποί του που σηκώνουν το βάρος» τόνισε.

Μίλησε ακόμη για το φαινόμενο της Μεγάλης Φυγής από τον τουριστικό κλάδο υπογραμμίζοντας πως όσο η κυβέρνηση δεν λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπισή του, ρισκάρει την ποιότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Έκανε λόγο για κοροϊδία σε ότι αφορά τις Ιαματικές πηγές τονίζοντας ότι «αποδεικνύεται περίτρανα  για μια ακόμα φορά η ιδιοτέλεια, η ανικανότητα του επιτελικού σας κράτους και η κακή σας νομοθέτηση».

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να εγγυηθεί την προστασία της ανθρώπινης ζωής ούτε την αξιοπρέπεια των πολιτών» δήλωσε.

«Είναι η ώρα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής για να ανασάνει ο ελληνικός λαός».