«Η ελληνική κοινωνία πενθεί, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιστρέφει στην «κανονικότητα» αδιαφορώντας για την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών»

Την ώρα που η ελληνική κοινωνία θρηνεί, υπο τη βαριά σκιά του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να βαδίζει στον ίδιο επικίνδυνο δρόμο των ιδιωτικοποιήσεων αδιαφορώντας για την υγεία, την ασφάλεια και την ευημερία των πολιτών τόνισε από το βήμα της Βουλής η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στο στόχαστρο τα δημόσια κοινωνικά αγαθά και οι δημόσιοι πόροι όπως το νερό, τα δάση, η βιοποικιλότητα, τα απορρίμματα, οι ΑΠΕ

Ένα πολυνομοσχέδιο 263 άρθρων, το οποίο μεταξύ άλλων ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση και του νερού, που περιλαμβάνει σειρά βλαπτικών για το περιβάλλον διατάξεων στις οποίες αντιτίθενται ΚΕΔΕ, δίκτυο ΦΟΔΣΑ, Ένωση ΔΕΥΑ και περιβαλλοντικές οργανώσεις και το οποίο η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέλεξε να φέρει στη Βουλή χωρίς πραγματική διαβούλευση με την κοινωνία και τους εμπλεκόμενους φορείς αφού το έθεσε σε προσχηματική διαβούλευση 4 ημερών, εκ των οποίων οι 3, το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Η κυβέρνηση οφείλει να συμμορφωθεί με την απόφαση του ΣτΕ

«Δεν σας σταματάει τίποτα, όταν πρόκειται για “μπίζνες”» σχολίασε η Κατερίνα Νοτοπούλου και κάλεσε την κυβέρνηση να συμμορφωθεί επιτέλους με τις αποφάσεις του ΣτΕ σχετικά με την επιστροφή των μετοχών της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ από το Υπερταμείο, πίσω στο Δημόσιο μετά και τη σημερινή απόφαση της Επιτροπής Συμμόρφωσης του ΣτΕ που δικαιώνει ουσιαστικά την προσφυγή πολιτών και εργαζομένων.

Όπως τόνισε, οι αποφάσεις αυτές αποδεικνύουν οτι πολλές φορές οι εργαζόμενοι δεν διεκδικούν στενά συνδικαλιστικά αιτήματα αλλά  υπερασπίζονται δημόσια αγαθά και υπηρεσίες όπως ακριβώς έκαναν και οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους που κατήγγειλαν την έλλειψη ασφάλειας, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα σε ασφαλείς μεταφορές ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη αδιαφόρησε και απαξίωσε το σιδηρόδρομο για να τον οδηγήσει σε ΣΔΙΤ.

Δίνετε τη χαριστική βολή στις ενεργειακές κοινότητες που θα μπορούσαν να διευρύνουν την ενεργειακή δημοκρατία

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε στην προτροπή του ΟΗΕ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, που καλεί τις κυβερνήσεις των χωρών να μην διαχειριστούν το νερό και την αποχέτευσή ως εμπορεύματα. Υπογράμμισε πως η θεσμοθέτηση Ρυθμιστικής Αρχής για το νερό και τα απορρίμματα μαρτυρά τον σχεδιασμό της κυβέρνησης της ΝΔ για την εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης.

Η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ακόμη πως με το παρόν νομοσχέδιο παρέχεται η δυνατότητα δημιουργίας τουριστικής λιμενικής εγκατάστασης εντός προστατευόμενων περιοχών δημιουργώντας ρήγμα στην προστασία των περιοχών αυτών.

Ομολογία ανικανότητας και αποτυχίας του κ. Κικίλια το λουκέτο στο Ναυάγιο της Ζακύνθου

Αναφορικά με το «λουκέτο» στην παγκοσμίου φήμης παραλίας του Ναυαγίου στη Ζάκυνθο, η Κατερίνα Νοτοπούλου έκανε λόγο για φιάσκο και ομολογία ανικανότητας και αποτυχίας του Υπουργού Τουρισμού και κάλεσε τον κ. Κικίλια να δώσει σαφείς απαντήσεις σχετικά με το ρόλο της Επιτροπής που όρισε πριν από ενάμιση χρόνο.

«Τι προσέφερε τελικά η επιτροπή ; Απευθείας αναθέσεις; Ποια τα απαιτούμενα έργα ασφαλείας που θα έπρεπε να έχουν γίνει ήδη και θα είχαν αποτρέψει το κλείσιμο του Ναυαγίου σύμφωνα με την επιστολή παραίτησης των μελών και γιατί  αυτά δεν υλοποιήθηκαν; Καταθέτουμε Αίτημα Κατάθεσης Εγγράφων ζητώντας τα πρακτικά όλων των  συνεδριάσεων της Επιτροπής» τόνισε η τομεάρχης Τουρισμού.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χαρακτήρισε… «ναυάγιο» την ίδια την κυβέρνηση της ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη υπογραμμίζοντας πως σύντομα η προοδευτική κυβέρνηση με τον Αλέξη Τσίπρα πρωθυπουργό  θα υπερασπιστεί ξανά και θα κατοχυρώσει τα δημόσια κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες  για να επιστρέψει η Δικαιοσύνη και η Αλήθεια παντού.