Για παρακράτος, με εγκέφαλο και εντολέα τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εργαλειοποίηση της ΕΥΠ, της αστυνομίας και του στρατού έκανε λόγο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου μιλώντας στη Βουλή.

Μίλησε για τους αγώνες που δόθηκαν στη Θεσσαλονίκη για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας, για τις εφιαλτικές εποχές του παρακράτους και τις δολοφονίες του Γιώργη Τσαρουχά και του Γρηγόρη Λαμπράκη. Για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας που είναι υπόθεση όλων των πολιτών. «Σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία, κανένας δεν περίμενε πως θα βρισκόταν ένας πρωθυπουργός τόσο αδίστακτος, που θα μας έκανε να βιώσουμε τον 21ο αιώνα την επιχείρηση ανασυγκρότησης του μαύρου παρελθόντος των παρακολουθήσεων, του καθημερινού φόβου, της κατάλυσης του κράτους δικαίου».

Αναφέρθηκε στις αποκαλύψεις που προέκυψαν από την έρευνα της ΑΔΑΕ σχετικά με τις παρακολουθήσεις δημοσιογράφων, βουλευτών, πολιτικών αρχηγών, της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων τονίζοντας πως μετά από αυτές τις αποκαλύψεις, ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί. Αντιθέτως η κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε μια επιχείρηση συγκάλυψης χρησιμοποιώντας μάλιστα κάθε μέσο. «Εκβιασμοί, κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα, απειλές, παρεμπόδιση των ανεξάρτητων αρχών, λάσπη στον ανεμιστήρα προς κάθε κατεύθυνση έως και υπονόμευση της διαδικασίας της πρότασης δυσπιστίας για να παραπλανήσετε τον ελληνικό λαό». Ακόμη και η διαδικασία της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας όπως τόνισε διεξάγεται με διαδικασίες fast track και ομιλίες μέχρι τα ξημερώματα σε μια προσπάθεια να μην προλάβουν οι πολίτες να ενημερωθούν επαρκώς για τη δημοκρατική εκτροπή που βιώνει η χώρα.

«Η ΕΥΠ Μητσοτάκη παρακολουθούσε την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων δυο χρόνια! Προσέξτε κύριοι συνάδελφοι εσείς που σκοντάψατε στις περικεφαλαίες της πατριδοκαπηλίας σας. Κάνατε την εθνική μας ασφάλεια προϊόν υποκλοπών και εκβιασμών» τόνισε.

Η κυβέρνηση παρακάμπτει, φιμώνει και εκφοβίζει τους θεσμούς ανέφερε και κάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ να τοποθετηθούν απέναντι στην Ιστορία και τον ελληνικό λαό.

Να πάρουν θέση και να απαντήσουν αν είναι με τη Δημοκρατία ή αν είναι με την εκτροπή.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου αναφέρθηκε και στην αποκάλυψη ότι είχε δοθεί πρόσβαση και σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των πολιτών ώστε να χειραγωγηθεί το εκλογικό σώμα το 2019.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του, επεφύλασσαν για τον ελληνικό λαό δήλωσε, υποκλοπές, φτώχεια, διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, καλάθια της ντροπής και κουπόνια της ακρίβειας που φέρει την υπογραφή Μητσοτάκη.

«Δεν θα σας αφήσουμε να πληγώσετε άλλο τη Δημοκρατία, δεν θα σας αφήσουμε να βυθίσετε τη χώρα στο σκοτάδι του παρακράτους. Το φως θα νικήσει, το φως πάντα νικά το σκοτάδι» Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις επερχόμενες εκλογές θα είναι νίκη της ελπίδας του λαού και της δημοκρατίας τόνισε.