Κυνική και χυδαία προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού χαρακτήρισε η Κατερίνα Νοτοπούλου μιλώντας σήμερα στη Βουλή,  το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης της ΝΔ για τη στεγαστική πολιτική.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μίλησε για τις ανάγκες που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά στην πλειοψηφία τους για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών την ώρα μάλιστα που η αγοραστική δύναμη έχει μειωθεί δραματικά και οι πολίτες αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα.

Αναφέρθηκε στα τραγικά αποτελέσματα του πτωχευτικού νόμου, στους πολίτες που χάνουν τα σπίτια τους, έρμαια των τραπεζών και των funds. Έκανε λόγο για προμελετημένο έγκλημα και «γαλάζιες ακρίδες» που έβαλαν στο μάτι την περιουσία του ελληνικού λαού, η οργή του οποίου σήμερα ξεχειλίζει.

Μίλησε για εμπαιγμό της κοινωνίας με το καλάθι του νοικοκυριού και το food pass χαρακτηρίζοντας αθλιότητα το «φιλοδώρημα» των 0,70 λεπτών του ευρώ τη μέρα για αγορά τροφίμων την ώρα που ακόμη και το ψωμί έχει γίνει είδος πολυτελείας εξαιτίας της εκτίναξης των τιμών. 

«Προσβάλλετε την αξιοπρέπεια και τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού»

Σχολιάζοντας το νομοσχέδιο, η Κατερίνα Νοτοπούλου, μίλησε για εμπαιγμό και κοροϊδία καθώς εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα των λίγων παραδίδοντας την περιουσία του ελληνικού λαού προς όφελος των real estate.  Το πρόγραμμα όπως τόνισε, δεν λαμβάνει  μέτρα  αντιμετώπισης της  αύξησης των τιμών αγοράς ή εκμίσθωσης κατοικιών, δεν θεσπίζει μηχανισμούς κοινωνικής αρωγής, ούτε και μέτρα φορολογικά για την στήριξη με στόχο την βοήθεια των νοικοκυριών σ αυτή την δαπάνη, δεν ενθαρρύνει τη μακράς διάρκειας μίσθωση, δεν ρυθμίζει τη βραχυχρόνια μίσθωση.

«Με το πρόγραμμα «κάλυψη» τάζετε 1000 κατοικίες για μίσθωση σε ευάλωτες οικογένειες από το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ, το οποίο σταματάτε αδικαιολόγητα. Είστε εκτεθειμένοι» τόνισε, καθώς «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σας διαψεύδει ότι δεν επιθυμεί να συνεχίσει τη χρηματοδότησή του. Αποδεικνύεται η αγωνία σας τόνισε, να στοιβάξετε τους πρόσφυγες σε camps αντί να τους εντάξετε στην κοινωνία και σε διαμερίσματα με αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, ενώ παράλληλα εργαζόμενοι μένουν στο δρόμο και ιδιοκτήτες απλήρωτοι επι μήνες.

Χαρακτήρισε το πρόγραμμα «σπίτι μου» καθρεφτάκι σε ιθαγενείς, αφού εξαιρεί άνεργους και χαμηλόμισθους που αναγκάζονται να μένουν στο πατρικό τους και δεν μπορούν να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια. Ίδιο και χειρότερο εμπαιγμό, χαρακτήρισε αντίστοιχα τα προγράμματα «ανακαινίζω – ενοικιάζω» και «χωροταξική ένταξη κοινωνικής κατοικίας». Όπως τόνισε, αν η κυβέρνηση επιθυμούσε να κάνει πραγματικά στεγαστική πολιτική για τους αδύναμους και τους νέους θα διασφάλιζε επαρκείς πόρους όπως για παράδειγμα η Πορτογαλία που προβλέπει 2,7 δις για την πολιτική στέγης και όχι το αστείο ποσό που προβλέπει η κυβέρνηση Μητσοτάκη των 1,3 εκ. ευρώ.

«Θα αντιμετωπίζατε τη φούσκα των ακινήτων, με σοβαρό περιορισμό και έλεγχο της βραχυχρόνιας μίσθωσης που έχει εκτινάξει τις τιμές των ενοικίων και των ακινήτων, υιοθετώντας τις προτάσεις μας με βάση τις ανάγκες των πολλών».

Η νέα χρονιά τόνισε η Κατερίνα Νοτοπούλου, θα φέρει ανατροπές στην πολιτική που διαλύει και εξαθλιώνει την ελληνική κοινωνία. Θα φέρει Δικαιοσύνη Παντού.