Το θέμα της επιβολής εισιτηρίου για την είσοδο στο προπονητήριο και στο ανοιχτό βοηθητικό γήπεδο του Καυτανζογλείου Εθνικού Σταδίου φέρνουν με ερώτησή τους στη Βουλή, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωτοβουλία της Κατερίνας Νοτοπούλου.

Η απόφαση της Επιτροπής Διοίκησης του σταδίου, σε μια περίοδο ακραίας φτώχειας δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την οικονομική κατάσταση των οικογενειών που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και θέτει σε κίνδυνο τη συμμετοχή των αθλούμενων που έχουν ανάγκη για άθληση αλλά όχι την οικονομική δυνατότητα.

Η απόφαση αποτελεί πλήγμα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση τα αθλητικά  σωματεία του κλασικού αθλητισμού.

Ερωτάται η Υπουργός:

1.         Συμφωνεί με την απόφαση της Επιτροπής Διοίκησης του Καυτανζογλείου Εθνικού Σταδίου περί επιβολής εισιτηρίου για την είσοδο στο προπονητήριο και στο ανοιχτό βοηθητικό γήπεδο για όλους τους αθλητές και τους χρήστες  των χώρων, πλην των διακεκριμένων αθλητών;

2.         Μετά τις δικαιολογημένες αντιδράσεις τι προτίθεται να πράξει ώστε να συνεχίσουν να αθλούνται  απρόσκοπτα στους αθλητικούς χώρους του Καυτανζογλείου Εθνικού Σταδίου, χωρίς τη δυσβάσταχτη οικονομική επιβάρυνση, όλοι οι αθλητές και ελεύθερα αθλούμενοι;

Ακολουθεί η ερώτηση όπως κατατέθηκε:

Αθήνα, 25 Νοεμβρίου 2022

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την  Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού

 

Θέμα: «Επιβολή εισιτηρίου για την είσοδο στο προπονητήριο και στο ανοιχτό βοηθητικό γήπεδο του Καυτανζογλείου Εθνικού Σταδίου».

 

Η Επιτροπή Διοίκησης του Καυτανζογλείου Εθνικού Σταδίου αποφάσισε την επιβολή εισιτηρίου για την είσοδο στο προπονητήριο και στο ανοιχτό βοηθητικό γήπεδο για όλους τους αθλητές και τους χρήστες  των χώρων, πλην των διακεκριμένων αθλητών.

Σε μια εποχή που η ακρίβεια και ο πληθωρισμός  πλήττουν σοβαρά το εισόδημα των ελληνικών νοικοκυριών και κυρίως των μεσαίων και χαμηλών εισοδηματικών στρωμάτων, η απόφαση αυτή δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την οικονομική κατάσταση των οικογενειών που αντιμετωπίζουν ήδη μεγάλες δυσκολίες και θέτει σε κίνδυνο τη συμμετοχή των αθλητών και των ελεύθερα αθλουμένων πολιτών στις αθλητικές δραστηριότητες που επιθυμούν και έχουν ανάγκη.

Η απόφαση αποτελεί πλήγμα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση τα αθλητικά  σωματεία του κλασικού αθλητισμού.

Μεγάλο πλήγμα αποτελεί επίσης και για τη φυσική δραστηριότητα των ελεύθερα αθλουμένων, οι οποίοι χρησιμοποιούν τους χώρους του σταδίου και έχουν ανάγκη την άσκηση για την υγεία και την ευεξία τους.

Επειδή η οικονομική κατάσταση των αθλητικών, ερασιτεχνικών σωματείων του κλασικού αθλητισμού είναι ήδη πολύ δύσκολη.

Επειδή η οικονομική κατάσταση της πλειοψηφίας των οικογενειών των αθλητών δεν  επιτρέπει να σηκώσουν το πρόσθετο οικονομικό βάρος του εισιτηρίου στους χώρους άθλησης του σταδίου, εξαιτίας της ακρίβειας που ήδη έχει μειώσει δραστικά την αγοραστική τους δύναμη.

Επειδή δεν είναι δυνατόν ούτε τα σωματεία, να στερηθούν  τους αθλητές τους, αλλά ούτε οι αθλητές να διακόψουν τις προπονήσεις τους.

Επειδή δεν είναι δυνατόν να αποκλειστούν από την πολύτιμη για την υγεία τους άσκηση, οι ελεύθερα αθλούμενοι.

Ερωτάται η κ. Υπουργός:

  1. Συμφωνεί με την απόφαση της Επιτροπής Διοίκησης του Καυτανζογλείου Εθνικού Σταδίου περί επιβολής εισιτηρίου για την είσοδο στο προπονητήριο και στο ανοιχτό βοηθητικό γήπεδο για όλους τους αθλητές και τους χρήστες  των χώρων, πλην των διακεκριμένων αθλητών;
  2. Μετά τις δικαιολογημένες αντιδράσεις τι προτίθεται να πράξει ώστε να συνεχίσουν να αθλούνται  απρόσκοπτα στους αθλητικούς χώρους του Καυτανζογλείου Εθνικού Σταδίου, χωρίς τη δυσβάσταχτη οικονομική επιβάρυνση, όλοι οι αθλητές και ελεύθερα αθλούμενοι;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

 

Νοτοπούλου Κατερίνα

Αλεξιάδης Τρύφωνας

Αναγνωστοπούλου Σία

Αυγέρη Δώρα

Αυλωνίτης Αλέξανδρος

Βέττα Καλλιόπη

Γιαννούλης Χρήστος

Ζουράρις Κώστας

Κασιμάτη Νίνα

Κάτσης Μάριος

Μάρκου Κώστας

Μπουρνούς Γιάννης

Παπαηλιού Γιώργος

Πούλου Γιώτα

Σκουρολιάκος Πάνος

Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος

Φάμελλος Σωκράτης

Φίλης Νικόλαος

Φωτίου Θεανώ

Χρηστίδου Ραλλία

Ψυχογιός Γιώργος