Με την ευχή αυτός ο μήνας να είναι ο τελευταίος της διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, έκλεισε την ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου όπου αναφέρθηκε στις καταστροφικές συνέπειες του νομοσχεδίου της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τη δημόσια υγεία.  

Ένα νομοσχέδιο που καταργεί το θεσμό της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ, ακυρώνει την έννοια του γιατρού – δημόσιου λειτουργού, που είναι ο στυλοβάτης του δημόσιου εθνικού συστήματος υγείας, καθιερώνει γιατρούς διαφορετικών ταχυτήτων και υποθάλπει όρους αθέμιτου ανταγωνισμού με μεγάλο «χαμένο» τον ασθενή.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου μίλησε για την αξία του δημόσιου συστήματος υγείας την οποία η κυβέρνηση Μητσοτάκη ποτέ δεν αναγνώρισε και για την εμμονή της να μην το στηρίξει τις πιο δύσκολες ημέρες της πανδημίας. 

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη Θεσσαλονίκη, που πλήρωσε βαρύ φόρο σε ανθρώπινες απώλειες. «Τη Θεσσαλονίκη των μαύρων Νοέμβρηδων και των μαύρων Δεκέμβρηδων, τη Θεσσαλονίκη των εκτός σειράς εμβολιασμών των γαλάζιων στελεχών, τη Θεσσαλονίκη που ανεστάλησαν χειρουργεία, που οι γιατροί διασωλήνωναν εκτός ΜΕΘ!».

Μίλησε για την αυτοθυσία των υγειονομικών που με αυταπάρνηση μπήκαν μπροστά στη μάχη για να σώσουν όσες ζωές μπορούσαν ενώ η κυβέρνηση αντί να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας όπως έγινε σχεδόν σε όλο τον κόσμο δημιουργούσε εικονικές ΜΕΘ προσπαθώντας να εξαπατήσει τους πολίτες με επικοινωνιακά τεχνάσματα.

«ΜΑΤ παντού, ΜΕΘ πουθενά» ήταν το δόγμα της κυβέρνησης της ΝΔ που άφησε τη χώρα ανοχύρωτη όταν ξέσπασε η πανδημία και εξακολουθεί ακόμη μέχρι σήμερα.

Η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο αυτό καταργεί κάθε έννοια διαφάνειας και αξιοκρατίας στην επιλογή γιατρών και στελεχών τόνισε η Κατερίνα Νοτοπούλου και συμπλήρωσε πως με αυτές τις επιλογές, καταδαφίζεται το ΕΣΥ και η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας μένει απροστάτευτη.

«Αυτό το νομοσχέδιο όμως θα ακυρωθεί στην πράξη» τόνισε, «από τον ελληνικό λαό».

«Η προοδευτική διακυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα θα στήσει το νέο ΕΣΥ»